21 napos kihívás a kilók ellen

2 fogyókúrás recept, ami után megnyalod az ujjadat!

Nézzük, hogy az egy hét alatt mik voltak a legfinomabb ételek, amiket nyugodt szívvel megehet az is, aki szeretne pár kilót fogyni, vagy csak nem elhízni. Szerettem volna fázisfotókat készíteni, de sajnos nem fért bele az időmbe. Patrika lebetegedett és most éppen örülök, hogy eljutottam az írásig!

csirketócsni: Kell hozzá egy 1 db csirkemell, ami kb 60 dkg. Picire, tényleg picire összevágod. Ez veszi el a legtöbb időt. Nálunk az éles kések száma elég kevés, így ezt a folyamatot egy normális késsel gyorsíthatod. Ezután két féle képpen is fűszerezheted. Vagy előre kikevert csirkefűszersót teszel rá, vagy sót, borsot és fokhagymát. Ezt én kb úgy döntöm el, hogy mi van itthon.  2 evőkanál görögjogjurtot, vagy tejfölt, 3 tojást, 15 dkg reszelt sajtot összekeversz a húsival, plusz 2 evőkanál zabpehelylisztet.  Kis korongokat formázol belőle és tapadásmentes sütőben kisütöd. Inkább lapáttal fordítsd, a villa nem célszerű. Lehet hozzá tenni petrezselyemzöldet, sniglinget is. Köretként mehet basmati rizs, barna rizs, jázmin rizs, bulgur is akár és természetesen zöldségfélék még emellé. A bulgur és a kuszkusz nagyon egyszerű, mert csak forró vízzel le kell önteni és várni, hogy megpuhuljon. Férj is megette, gyerek meg a rizs részét, kecsával. Jó, ez lehet, hogy sütéssel együtt inkább 30 perc, mint 20, de nagyon finom és abszolút nincs olyan érzeted, hogy koplalni kell.

póréhagymás tészta: Első lépés, ne felejtsd el, hogy megvetted, mert sokáig bírja a magányt, de egy idő után a szagáról is tudod, hogy vettél kb 2 hete egyet és bizony nem használtad fel! Szóval ez nálunk mindig is egy best of kaja volt, most annyiban változtattam rajta, hogy nem sima lisztes tésztát használtam, hanem érdemes teljes kiőrlésűt választani, vagy valamilyen szénhidrát csökkentett. Az elkészítése nagyon egyszerű. A póréhagymát felkarikázom, lepirítom, majd 2 krémsajtot ráteszek + 3 dl főzőtejszínt, reszelt sajtot 15-20 dgk-ot. Ezzel frankón összesűrűsödik.  Összeforgatom a tésztával és lehet is enni. Ez is ebédre mehet. Nagyon gyors és nagyon finom, ebből még Patrika is falatozhatna már, ha nem lenne éppen beteg.

Kinek hoztam kedvet a főzéshez? Várom a véleményeket, hogy nektek hogy tetszettek ezek a receptek! Holnap a shake-ről szeretnék írni, mert sokan kérdezitek, hogy milyen az íze? Volt, aki azt kérdezte sajnálkozó arccal, hogy nagyon rossz? Azért ezen jót mosolyogtam? 😊 Egyelőre annyit, hogy egyáltalán nem kell befognom hozzá az orom, hogy megigyam, sőt.

 

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Balog-Nagy Vica says:

    Hűűű a nemjóját, köszi Lilu! Biztosan kipróbálom! 😉

  2. Liluanya says:

    Igazából a sajtból mindegy, csak reszelhető legyen. A tésztát szárazon merheted, kb 7-8 dkg elég szokott lenni, néha még sok is. Próbáld ki!

  3. Ilona Bogán says:

    Isteni finom lehet mindkét kaja. Sajtból teljesen mindegy, hogy mit teszel rá? A tésztánál egy adag tészta hány dekagramm tésztából készül? Ezt számolod?


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!