Jelentem túléltem a kovácsházi kiképzést, azért a menü a további napokon nem volt annyira veszélyes, mint pénteken este. Szombaton frankfurti leves volt, sült csirkével, sütőzacskóban sült zöldségekkel. Ebből a kedvencem a sült répa, próbáljátok ki, isteni. Vasárnap borsó levest csinált anyu csurgatott tésztával, szigorúan zabpehelyliszttel készítve és kakaspörköltet bulgurral. Én csináltam egy nagyon finom desszertet is, ami pikk-pakk készen van, egészséges és nagyon finom is. Eper szezon van a javából és ezt ki is használtam.
A recept a következő: Végy lehetőleg háztól epret. Mi legutóbb a piacról vettünk, nem nyert nagydíjat, pedig azt hinné az ember, hogy a piacon azért mégiscsak finomat vesz. :/ Verj habbá 2,5 tejszínt habbá és adj hozzá 3 evőkanál eritriolt. Használhatsz más édesítőt is, de én ezt szeretem a legjobban. Ehhez hozzákeversz 12 dkg túrót (egyébként azért ennyit, mert ennyi volt a hűtőben), 4 evőkanál natúr joghurtot és egy főzés nélküli zselatint, egy citrom reszelt héját.
Keresel egy szép üvegedényt, amibe epret raksz oldalra, hogy szép is legyen, ne csak finom, majd egy réteget a krémből. Erre hajdinapelyhet szórtam vékonyan,ami klasszul megpuhult pár óra alatt.
Majd jön megint az eper és krém, amíg el nem fogy. Pár órára hűtőbe rakod és elvileg megszilárdul. Na az étkezési zselatin sosem volt a barátom, valószínűleg kettő kellett volna ekkora mennyiségű krémbe, így mi kanalaztuk végül a desszertet. Mindenki szerint nagyon finom volt és biztos, hogy nem utoljára csináltam, főleg, hogy ez idény gyümölcsökkel készíthető finomság.
Jah és edzettem már háromszor a héten! A következő posztomban arról írok, hogy az idő ismét új értelmezést nyert a 30 perces mozgásaim alatt.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: