Már régen ragadtam meg a billentyűzetet, de tartom folyamatosan az új életmódomat. Délben ígértem a csoportban egy hamarosan recept posztot, de közbejött egy-két dolog. Már egy ideje -főleg gondolatban- kezdek környezet tudatos lenni. Eddig az abban merült ki kb, hogy nem veszünk műanyag szatyrot a boltban, piacon, stb szinte sosem, hanem összecipzározható verziókat viszünk magunkkal. Az elmúlt hetekben viszont annyit hallok a globális felmelegedésről és már annyira nem tűnik messzinek a katasztrófa, hogy elkezdtem másban is odafigyelni, pl szűrt vizet iszunk itthon és nem palackosat. Szódagépet készülünk venni, hogy a szénsavasat is kiváltsuk. Nem szállítok ki Avon csomagokat szatyorban. Szóval nem nagy dolgok, de mégis tudatosabb élünk, mint eddig. Na és hogy visszatérjek, hogy miért nem délután tettem fel a receptet, szóval elmentem gyalog, Patrival (ő nem gyalogolt …) vettem egy mini, kezdő csomag mosható pelust. Tudom, tudom, sokkal egyszerűbb(nek tűnik) az eldobhatós, de így első próbára is azt mondom, hogy ezt sokkal rosszabbnak hisszük, mint ami. Nem olyan, mint amiben minket pelenkáztak, bár felnőttünk abban is és nem kell semmiből sem kivakarni a gyereket, mert tök klassz cuccok vannak hozzá. Egy vízhatlan külső és benne egy nedvszívó cucc. Jelentem 4 órát simán bírt, pedig most rengeteget iszik Patrícia. Na a séta elvitt kb 1 órát, a hűdeszépezapeluspróbáljukki megint egyet. Aztán rég nem látott barátnőim is felugrottak, vacsit főztem, fürdetés, meselolvasás, altatás és ideértem és írom a receptet:
A neve: fokhagymás, paradicsomos tészta
Első lépésként vegyünk 5-6 kövér fokhagymagerezdet, de akár többet is tehetünk bele, ez lesz a sava borsa az ételnek. Aztán kevés olajos pirítsuk meg.
Ezt követi egy konzerv paradicsom. Én azért szeretem, mert meg van hámozva, de friss paradicsommal is készíthető idény időszakban. Én természetesen úgy bontottam fel, hogy a sárga felsőm odalett.
Ezt én szét szoktam nyomkodni a fakanállal, majd hozzáöntök egy sajtkrémet és kb 1 dl tejszínt. Mindeközben kifőzöm a tésztát is. Most teljes kitörlésűt használtam, a Pennyben vettem és nem volt erős mellékíze, mint más fajtáknak.
Ha összerotyogott kicsit a szósz, akkor el is lehet zárni a szószt és összeforgatni a tésztával. Én most tettem rá egy kis sajtot is, de igazából nem is kívánja, mert elég intenzív az íze.
Aki fogyni szeretne, az inkább ezt ebédre fogyassza és maximum egy héten egyszer egyen tésztaféleséget. Illetve nem randibiztos a kaja! Vagy egyétek együtt, ha tetszett a recept!
Jó étvágyat!
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: